Shakshuka

Shakshuka

Hey everyone, it is me, Dave, welcome to my recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Shakshuka. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

Shakshuka is one of the most popular of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions daily. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Shakshuka is something that I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Shakshuka, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Shakshuka delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Shakshuka using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Hay algo que tengo que admitir y es que AMO los desayunos. Creo que es la comida más importante en mi día, y mejor aún si mi plato lleva huevos ! Por eso hoy les dejo un recetón. Les invito a transportarnos a Medio Oriente a través de este plato llamado: Shakshuka

Ingredients and spices that need to be Get to make Shakshuka:

  1. 1 Lata Tomates Perita (400 g) ó 5 Tomates frescos perita pelados
  2. 1 Cda. Pasta de Tomate
  3. 1 Morrón/Pimiento
  4. 1 Cebolla Morada Grande
  5. 4 Huevos (Esto es opcional, si queres comer más huevos les metes más)
  6. 2 Dientes Ajo (Si les gusta el ajo como a mi, pueden ponerle toda una cabeza también!)
  7. 1 Cda Azúcar (Yo usé azúcar morena)
  8. 2 Cditas. de Paprika ó Pimentón Dulce
  9. 1/2 Cdita Comino
  10. 1 Cdita Ají Molido
  11. 1 Chorrito Aceite (Yo utilizo Aceite de Oliva)
  12. Sal y Pimienta a Gusto
  13. Para presentar el plato final yo utilice: 1 Cda de Perejil Picado, unas hojitas de Albahacas Frescas, y Queso Feta

Steps to make to make Shakshuka

  1. Picamos la cebolla, el ajo y morrón. Ustedes pueden picar todo esto como quieran, tómense la libertad de realizar un plato a su gusto. Yo piqué la cebolla en Brunoise*, el ajo lo deje súper picadito, y el morrón lo dejé en corte Julienne* o Juliana.
  2. En una sartén (con un poquito de profundidad) echamos el chorrito de aceite y lo llevamos a fuego medio. Vamos a sofreír la cebolla con el morrón. (Acuerdense de agregar la sal en este paso) Luego cuando la cebolla quede translúcida, agregamos el ajo y sofreímos todo por un par de minutos más. OJO, no quemen los ajos!
  3. Luego agregamos los tomates y la pasta de tomate, y el azúcar, a nuestro sofrito. Bajamos el fuego un poco, y con la ayuda de la cuchara o espátula que estén utilizando, vayan aplastando los tomates hasta que queden medio como un puré. Dejamos reducir un poco el agua que van a ir largando los mismos.
  4. Agregamos los condimentos y mezclamos bien. Cuando noten que la preparación no está ni seca ni líquida, hacemos unos huequitos entre los tomates y vamos agregando los huevos. Tapamos la sartén, y dejamos cocinar los huevos por 5 a 8 minutos. Hasta que la clara se ponga blanquita. Vayan controlando y la idea es que saquen del fuego la sartén en el punto que quieren el huevo. Y ya quedó. Así de sencillo.
  5. La decoración es opcional. Yo lo hice con perejil picado, pero hay gente que prefiere el cilantro, tomillo, u otras hierbas. Ustedes son libres de personalizar esta parte como más prefieran. Y listo, Buen apetito!
  6. OBS:
    *Brunoise: es una forma de cortar las verduras en pequeños dados (de 2 a 3 mm de lado)
    *Julienne: es una forma de cortar que consiste en cortar las verduras en tiras alargadas y muy finas
  7. Video tutorial en: https://cutt.ly/shakshuka

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have extra natural control over your diet plan and adapt your diet plan to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or even more ingredients or is a little bit more or less hot, you can make easy adjustments to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes on time. When it comes to standard cooking abilities for novices you do not need to learn them however just if you master some simple cooking techniques.

This isn't a full overview to quick as well as easy lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will obtain your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Prepare Homemade Shakshuka. Thanks so much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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