🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵

🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵

Hello everybody, it is me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a special dish, 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵 is one of the most favored of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it is fast, it tastes yummy. 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵 is something which I have loved my entire life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵 is 5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵 estimated approx 1 hr 30 minutos.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵 using 15 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

#micocina con la letra D, como buena amante de la comida japonesa me animé a preparar por primera vez esta receta. Dango es un postre tradicional japonés elaborado con mochiko (harina de arroz) en Japón lo consumen a menudo, ya que lo encuentras en varios puestitos callejeros. 🍡

Ingredients and spices that need to be Make ready to make 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵:

  1. Dango Blanco
  2. 50 gr harina de arroz glutinosa
  3. 20 gr azúcar
  4. Agua
  5. Dango Rosa
  6. 50 gr harina de arroz glutinosa
  7. 20 gr azúcar
  8. 2 fresas en picadas en cuadraditos
  9. Dango Verde
  10. 50 gr harina de arroz glutinosa
  11. 20 gr azúcar
  12. 3 gr matcha (té verde en polvo)
  13. Agua
  14. Salsa para Dango
  15. Sillao, azúcar, vinagre o vino japonés y chuño

Steps to make to make 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵

  1. Tener los ingredientes para el dango listos.
  2. Empezamos con el Dango Blanco: En un bowl colocamos la harina glutinosa y azúcar, agregamos de a poquitos el agua hasta que la masa este media espesa. Una vez lista, separamos entre 5 o 6 bolitas y lo colocamos en un recipiente.
  3. Nota: la masa no debe quedar pegajosa, por ello se recomienda colocar cucharaditas de agua de a pocos.
  4. Dango Verde: realizamos los mismos pasos que el dango blanco en este caso añadiendo el matcha.
  5. Dango Rosa: en un bowl colocamos las fresas picadas y azúcar, con ayuda de un tenedor la aplastamos hasta que se encuentren bien moliditas. Agregamos la harina glutinosa y mezclamos. En este dango rosa no se requiere echar agua ya que de por si la fresa botará su jugo, si notas que la masa está muy seca, añadir una cucharadita de agua, siempre y cuando sea necesario.
  6. En este paso necesitaremos una olla con agua hervida y un tazón con agua fría + hielo incluido. En breve les explicaré el por qué.
  7. Una vez tengamos todas las bolitas lo colocamos en la olla con agua hirviendo. Recuerda colocar los dangos en el siguiente orden: blanco, rosa y verde. Esperamos unos 10 minutos aprox. y veremos que los dangos empezarán a flotar, esperamos unos 10 o 15 minutos más y los retiramos de a pocos y lo vamos colocando en el bowl con hielo y agua para que los dangos se enfríen mucho más rápido.
  8. Los Retiramos del bowl y lo colocamos en un recipiente para secarlos con papel toalla cuidadosamente. Ahora procedemos en pincharlos con un palillo.
  9. Preparación de la Salsa: En una olla pequeña colocamos un chorrito de sillao, 2 cucharadas de azúcar y el vinagre a fuego lento vamos mezclando y esperemos hasta que el azúcar esté derretida. Al finalizar añadimos el chuño diluido en agua y veremos que se tendrá una consistencia cremosa.
  10. Y listo! ahora procedemos en poner la salsa en nuestros dangos. Espero les haya gustado esta receta! ITADAKIMASU!

As your experience and also confidence expands, you will certainly discover that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your personal preferences over time. Whether you wish to offer a recipe that utilizes less or even more active ingredients or is a little essentially spicy, you can make basic modifications to attain this objective. In other words, start making your recipes on time. As for standard food preparation skills for newbies you don't need to learn them however only if you grasp some easy cooking strategies.

This isn't a total guide to fast and also simple lunch dishes but its great something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Homemade 🇯🇵 Dango (Postre Japonés) 🇯🇵. Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Glisin 😍

Guiso de pollo con cardo!! receta extensa

Patatas marinera