Ají de pollo (o de gallina)

Ají de pollo (o de gallina)

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Ají de pollo (o de gallina). One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Ají de pollo (o de gallina) is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. They're nice and they look fantastic. Ají de pollo (o de gallina) is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Ají de pollo (o de gallina), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Ají de pollo (o de gallina) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Ají de pollo (o de gallina) is 3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Ají de pollo (o de gallina) using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.

#caminodefelicidad Uno de mis platos criollos favoritos del mundo mundial es el ají de gallina, ¡me encanta! 😋 No sólo por su sabor sino porque me hace recordar a mi niñez y el momento en que mi mamá nos lo servía, mi imagen es estando todos en la mesa hablando y disfrutando la comida de mamá que preparaba el mejor ají de gallina de todooossss 😍 Si bien en casa la decíamos ají de gallina, en realidad lo preparaba con pollo 😊

Ingredients and spices that need to be Take to make Ají de pollo (o de gallina):

  1. 1 pechuga de pollo deshilachada
  2. 2 panes (franceses de preferencia, no dulces)
  3. 2 ajíes amarillos licuados
  4. 2 cebollas picadas en cuadritos
  5. Al gusto ajo molido
  6. Al gusto sal, pimienta, palillo
  7. 4 papas sancochadas
  8. 3 huevos duros
  9. Chorro leche

Instructions to make to make Ají de pollo (o de gallina)

  1. Lavar bien la pechuga de pollo y ponerla a cocinar en agua. Mientras se cocina remojen los panes con agua y un chorro de leche.
  2. Cuando el pollo esté cocinado, lo retiran en tazón aparte y reservan el caldito resultante. Cuando el pollo haya enfriado, lo deshilachan y reservan.
  3. Antes de hacer el aderezo, licúan el pan remojado y reservan. Lo mismo con los ajíes amarillos, los lavan, los limpian quitándole pepas y venas y lo ponen a la licuadora con agua y un chorrito de aceite, reservan.
  4. Luego toman una olla, echan aceite y la llevan al fuego, cuando se haya calentado, echan la cebolla picada para comenzar a hacer el aderezo, luego el ajo, el ají amarillo licuado, palillo y pimienta, mueven y bajan el fuego cuando vean que ya está dorado; en este paso añaden el pan licuado al aderezo y mueven.
  5. Dejan que se cocine hasta que rompa el hervor, cuando eso ocurra, añaden el pollo deshilachado y mueven; debe tener una consistencia intermedia entre aguada y espesa, si notan que está espesa le pueden agregar un poco del caldo de pollo reservado, mueven para que vean si la consistencia es correcta.
  6. Y listo! Sirven sobre las papas sancochadas cortadas en trozos, arroz si desean y decoran con huevo duro a la mitad, también le pueden agregar pecanas picadas chiquitas, no saben el sabor que le da! Esta vez no las incluí porque no tenía 🙈 ¡A disfrutar! 😋

As your experience and also self-confidence grows, you will locate that you have more all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you wish to serve a dish that utilizes less or more ingredients or is a little more or less zesty, you can make basic adjustments to accomplish this goal. To put it simply, begin making your dishes on schedule. When it comes to fundamental food preparation abilities for newbies you don't require to learn them yet only if you grasp some straightforward cooking techniques.

This isn't a total overview to fast as well as very easy lunch recipes however its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Favorite Ají de pollo (o de gallina). Thanks so much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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